Банка на годината
x

Банка ДСК стана „Банка на годината“ за пореден път

Банка ДСК взе две награди от 21-ия годишен конкурс „Банка на годината“, организиран от Асоциация Банка на годината. На изискана гала церемония, провела се на 5 юли 2018 г., кредитната институция получи за втора поредна година голямата награда "Банка на годината" в конкуренция с 21 банки и 5 чуждестранни банкови клона.  Отличия бяха раздадени в още 5 категории. Освен приза „Банка на годината 2017“ най-старата банкова институция в България завоюва и признанието „Най-ефективна банка за 2017“.

Досега Банка ДСК е била носител на голямата награда „Банка на годината“ общо шест пъти.

Банка ДСК отново стана „Банка на годината“

6 юли 2017 г.
Банка ДСК взе две награди от 20-ия юбилеен конкурс „Банка на годината“, който приключи снощи с изискана гала церемония. Кредитната институция получи Голямата награда за цялостно представяне и стана „Банка на годината 2016“ – награда, присъдена й за втора поредна година. Освен най-големия приз, Банка ДСК бе удостоена и с признанието „Най-ефективна банка за 2016“.

Наградите получи главният изпълнителен директор Виолина Маринова, заедно с почти всички членове на управителния съвет на банката. По този повод г-жа Маринова изтъкна, че за добрите резултати са допринесли всички.

„Успехът не се постига от един човек, а от много, затова държа целият управителен съвет на банката да излезе да получи тази награда. Успехът се постига трудно и затова благодаря на хората, които са тук за всичко, което направиха, за да стане Банка ДСК най-ефективната банка за 2016 г. и да получи и Голямата награда „Банка на годината 2016“. Признанието е изключително и всички ние изпитваме огромно удовлетворение от това, че нашите усилия се увенчават с такива успехи. Благодаря на моите колеги, на всички наши служители и клиенти, и им пожелавам сили и енергия, за да преодолеем заедно всички предизвикателства, които ще срещнем в бъдеще“, каза г-жа Маринова при получаването на художествените пластики, които придружават призовете. 

Годишните банкови награди се връчват от 1992 година, като в последните години те се учредяват от Асоциация Банка на годината. Банка ДСК до сега е била пет пъти носител на Голямата награда за цялостен принос.

„През годините критериите за оценяване претърпяха различни промени, но нито за миг не се отклониха от принципите си. От самото си създаване до днес оценката на банките винаги се е извършвала на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките. Призовете винаги са били отражение на случващото се във финансовата среда, в която живеем. Наградите „Банка на годината” отговарят на съвременната финансова реалност като същевременно запазват духа на традицията и пълната прозрачност и обективност“, коментира председателят на УС на асоциацията Валентин Панайотов.

Банка ДСК с голямата награда „БАНКА НА 2010 ГОДИНА”

Банка ДСК заслужи специалната награда „Банка на 2010 година” в Банковата класация на в. „Пари”

Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получи купа и почетната грамота за специалната награда от Лилия Апостолова, изпълнителен директор и главен редактор на в. „Пари”.

Банка ДСК заслужи най-високото отличие като най-стабилната банка през миналата кризисна година, която е продължила да кредитира реалната икономика и в частност корпоративния сектор, без да прави компромиси с качеството на своя кредитен портфейл. В аргументацията на журито се изтъква също, че Банка ДСК е показала ясен и последователен ангажимент към подобряването на бизнеса и обществената среда у нас, лидерство в отношенията с държавата и регулаторните органи, визионерство във финансовия сектор и социална активност.

Приемайки наградата, г-жа Виолина Маринова изрази своето голямо задоволство от високото признание и подчерта, че специалната награда на в. «Пари» е постигната с усилията на всички служители на Банка ДСК в цялата страна. Тазгодишната класация на националния бизнес всекидневник, част от шведската медийна компания Bonnier Group, се основава на нова методология, изготвена от международната инвестиционна компания „Ориенс”, и на оценката на експертното жури на професионалисти с богат финансов опит.

Банка ДСК с голямата награда „БАНКА НА 2009 ГОДИНА”

Банка ДСК с голямата награда „БАНКА НА 2009 ГОДИНА” в конкурса „Годишни банкови награди” на в. „Пари”

Банка ДСК е носител на голямата награда „Банка на 2009 година” в конкурса Годишни банкови награди на в. „Пари”.

Освен голямата награда, Банка ДСК спечели още един приз в категорията „Най-ефективна банка”.

На официална церемония вчера изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева прие наградите от постоянния представител на Световната банка за България Флориан Фихтъл.

Тазгодишната класация на банките в България се извършва по нова методика. Тя е основана на преценката на участниците в банковия бизнес – акционери, мениджъри, служители и клиенти на банките.

Банка ДСК е класирана от експертното жури на първо място поради най-доброто си общо представяне в трите оценявани категории : „Най-ефективна банка” (първо място), „Най-динамично развиваща се банка” (второ „място) и „Банка на клиента” (второ място).

Банка ДСК е обявена за „Банка на годината” за 2004 и 2005 г. в авторитетния конкурс на в. „Пари”. Призовете бяха връчени лично от президента Георги Първанов. При обявяването на 5 юли т.г. на отличията за 2005 г. Банка ДСК получи от в. "Пари" и наградата за най-висок пазарен дял.

Finance Central Europe
x

Finance Central Europe обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка в България на десетилетието 2000 – 2010 г.”

Виолина Маринова е „Банкер на годината в България за 2010 г.”
Британското списание Finance Central Europe (FCE) обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка на десетилетието 2000 – 2010 г. в България”, за „Най-добрата банка в България 2010 г.”, и за пети пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, е носител на наградата „Банкер на годината в България за 2010 г.”. В обосновката на престижното издание за този висок приз се изтъква, че той й се присъжда като признание за нейния личен принос за успешното и устойчиво развитие на Банка ДСК.

 

 

Трите награди на Finance Central Europe са поредното признание за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането.

Особено ценен е призът „Най-добрата банка на десетилетието 2000 – 2010 г.”, който престижното лондонско списание присъжда за първи път тази година. Той се основава на години задълбочени изследвания на банковия сектор в Югоизточна Европа от страна на специализирания екип на списанието и привлечени консултантски агенции. Очаква се тази награда да стане нов критерий за устойчиви банкови практики.

Задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона – Гърция, Турция, Хърватска,Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния.

Ранглистата, която FCE публикува през 2010 г., се основава на щателни анализи както на текущото представяне на банките, така и на резултатите през цялото десетилетие 2000-2010 г., и на референции от консултантски агенции. С общ тираж около 162 000 броя, FCE се чете от най-влиятелните личности, вземащи икономически и политически решения, и инвеститори от цял свят.

Finance Central Europe придават много висока стойност на тазгодишната класация. „Банките в Югоизточна Европа могат да обучават „банките-гиганти” в САЩ, Великобритания и Западна Европа как се расте на база привличане на депозити и разумно кредитиране. Печалби могат да бъдат постигнати на основата на проявен здрав разум и оценка на риска, което прави банките в Югоизточна Европа институции, в които няма дефицит на доверие. Банките в Югоизточна Европа и техните мениджъри се оценяват като едни от най-добрите в света”, гласи обосновката на издателите на Finance Central Europe за присъдените награди.

Finance Central Europe обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка в България 2009 г.”

Виолина Маринова е „Банкер на годината в България за 2009 г.”

Британското списание Finance Central Europe FCE обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка в България 2009 г.” за четвърти пореден път. Също за четвърти пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, е „Банкер на годината в България за 2009 г.”

Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното й развитие.

Издателите на Finance Central Europe придават особена стойност на тазгодишната класация на банките в Югоизточна Европа, тъй като тя се прави на база постигнати резултати в среда, изпълнена с много предизвикателства, и в най-трудната година в историята на развитие на глобалния банков сектор досега.

„Банките в Югоизточна Европа могат да обучават „банките-гиганти” в САЩ, Великобритания и Западна Европа как се расте на база привличане на депозити и благоразумно кредитиране. Огромни печалби могат да бъдат постигнати на основата на проявен здрав разум, което прави банките в Югоизточна Европа институции, в които няма дефицит на доверие. Банките в Югоизточна Европа и техните мениджъри се оценяват като едни от най-добрите в света”, гласи обосновката на издателите на Finance Central Europe за присъдените награди.

Задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона – Гърция, Турция, Хърватска, Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македо-ния, Молдова, Сърбия и Румъния.

Ранглистата, която FCE публикува, се основава на щателни анализи на годишното представяне на банките и референции от консултантски агенции. С тираж около 150 000 броя, FCE се чете от най-влиятелните личности, вземащи икономически и политически решения, и инвеститори от цял свят.

На 20 юни 2008 Банка ДСК бе обявена за „НАЙ-ДОБРАТА БАНКА В БЪЛГАРИЯ 2008 Г.”

от Finance Central Europe

Британското списание Finance Central Europe обяви Банка ДСК за „НАЙ-ДОБРАТА БАНКА В БЪЛГАРИЯ 2008 Г.” За трети пореден път Виолина Маринова е „Банкер на годината в България”

 

Банка ДСК е обявена от авторитетното британско списание Finance Central Europe за „Най-добрата банка в България 2008 г.” Тази престижна награда се присъжда на най-популярната и с най-голяма клонова мрежа банка в България за трета поредна година.

Също за трети пореден път списанието обяви Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на УС, за „Банкер на годината в България 2008 г.”

Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното развитие на институцията.

БАНКА ДСК Е НАЙ-ДОБРАТА БАНКА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА 2007

Според британското списание «Finance Central Europe”

 

Британското списание «Finance Central Europe” обяви Банка ДСК за „НАЙ-ДОБРА БАНКА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА 2007”
Още пет престижни награди за нашата Банка

 

Банка ДСК е обявена от авторитетното британско списание Finance Central Europe за: „Най-добра банка в Югоизточна Европа през 2007 г.”, „Най-добра банка в България 2007 г.”, „Най-добра банка в България по активи 2007 г.”, „Най-добра банка в България по капитал 2007” и „Най-добра банка в България по обща печалба 2007 г.”

Три от тези награди се присъждат на Банка ДСК за втори пореден път след 2006 г. Също за втори пореден път списанието обяви г-жа Виолина Маринова, Главен изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на УС, за „Банкер на годината в България 2007 г.”

Четирите награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното развитие на институцията.

В писмото, с което Finance Central Europe уведомява Банка ДСК за високите отличия, се изтъква, че те са заслужени с „отлични, рекордни и наистина забележителни резултати” през 2007 г. Особено ценно признание е поставянето на Банката на първо място в цяла Югоизточна Европа, като се има предвид, че задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона. Сред тях са Гърция и Турция, които имат банкова система, развила се отдавна в условията на пазарната икономика, а така също Хърватия и Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния.

Ранг-листата, която Finance Central Europe публикува, се основава на щателни анализи на годишното представяне на банките и референции от консултантски агенции. Стойността на отличията за Банка ДСК e още по-висока, като се има предвид че те се присъждат от първото специализирано списание, посветено само на пазарите в Централна и Източна Европа. С тираж 43 000 броя , то се чете от най-влиятелните личности, вземащи икономически и политически решения не само в региона, но и в целия свят.

Finance Central Europe обяви Банка ДСК за "Най-добра банка в България 2006"

Банка ДСК бе обявена от авторитетното британско списание Finance Central Europe за „Най-добра банка в България 2006 г.”, „Най-добра банка за България по активи 2006 г.”, и „Най-добра банка в България по обща печалба 2006 г.”. Списанието обяви г-жа Виолина Маринова, Главен изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на УС, за банкер на годината за България 2006 г.

Други награди
x

29 януари 2020 г.

Банка ДСК спечели специална награда за „Сделка на годината“

Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020 „Сделка на годината“, за придобиването на Societe Generale Експресбанк, вече оперираща под името Експресбанк. Г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, прие приза на специална церемония.

3 декември 2019 г.


Виолина Маринова получи признанието "Банкер на годината 2019"  

На тържествена церемония специализираното финансово издание "БАНКЕРЪ" връчи за 26-и път наградите "Банкер на годината". Голямото отличие, "Банкер на годината 2019", бе присъдено на председателя на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК - г-жа Виолина Маринова, за забележителен растеж на бизнеса и съхранено доверие на клиентите.


 

4 юли 2019 г.

Банка ДСК отново с две награди от Асоциация Банка на годината

За трета поредна година Банка ДСК спечели наградата за „Ефективност“ на Асоциация Банка на годината. На гала церемонията вчера главният изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова прие наградата от името на цялото ръководство на финансовата институция. Освен наградата за най-ефективна банка на 2018 г., Банка ДСК получи и специален приз „Банкова сделка на годината“ по повод придобиването на Експресбанк.11 юли 2019 г.


Програмата за финансова грамотност на Банка ДСК с нова награда

„Национална финансиада“, образователната инициатива на банката, която цели да подобрява и развива финансовата грамотност на младите хора още в семейната им среда, получи първа награда в категория „Образователна идея“ на Годишните награди b2b media annual awards”.

На официална церемония снощи бяха обявени победителите сред 70-те номинирани проекта в над 20 категории. Конкурсът отличава бизнеси и проекти от различни сектори, които демонстрират устойчиво поведение, креативност и оригинални идеи, иновативност и социална отговорност.10 юни 2019 г.

Отново спечелихме злато на ФАРА

Маркетинг екипът на Банка ДСК отново грабна златно отличие на престижния конкурс за маркетингови и рекламни комуникации – Годишните награди на Фестивала на Асоциацията на рекламните агенции (ФАРА) 2019.  

Признанието е за екипа на дирекция „Маркетинг“ и агенция Noble Graphics за “Креативно използване на съществуваща реклама“, а именно - рекламната комуникация на жилищните кредити на банката. „Банка ДСК, я!“ беше безспорен хит преди десет години. Сега новата рекламна кампания има изключително силно психологическо послание - докато човек се чуди и отлага жилищния кредит, времето неусетно отлита. Затова клипът с Тиен Тиен и дядо му, подчинен на популярния в социални медии тренд #10yearchallenge, отново се превърна в една от най-запомнените и разпознаваеми от хората реклами.
23 май 2019 г.

Банка ДСК е най-желаният от българските студенти работодател за 2019 г.
 

Това показва единственото по рода си проучване у нас Graduate Survey, което се провежда от ToTheTop Agency за трета поредна година. В тазгодишната класация Банка ДСК се придвижи от 3-то място през 2018 г. до върха на класацията.

Студентите определят имиджа на работодателите, попълвайки анкета от над 50 въпроса, обхващащи емоционални и функционални характеристики на компаниите. За поредна година мястото, на което най-талантливите студенти от България и българи в чужбина искат да започнат своята кариера, се определя не толкова от заплатата, а от фактори като „силно лидерство на мениджърите“, „ясно структурирана стажантска програма“, „силна визия за бъдещето“, „лидер в сектора си“ и „добри перспективи за бъдещо развитие“.17 май 2019 г.

Банка ДСК завоюва престижна награда за корпоративна социална отговорност

Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ бе отличена с престижната първа награда в категория „Кампания за устойчиво развитите/корпоративна социална отговорност“ на конкурса PR Приз 2019 на БДВО (Българско дружество за връзки с обществеността). Кампанията е осъществена в периода октомври 2018 – март 2019 година, от екипите на Банка ДСК и агенции MSL и Digitas, част от Publicis Groupe България.

„Национална финансиада“ е образователна инициатива, която цели да подобрява и развива финансовата грамотност на младите хора още в семейната им среда.


15 май 2019 г.

Списание "Икономика" отличи Банка ДСК  за приноса ѝ в успешното развитие на българската икономика

На 14 май списание „Икономика” събра най-успешните предприемачи и мениджъри в страната на събитие по случай 30-годишния юбилей на медията.За да отбележи повода, списанието връчи юбилейни награди на ключови за българската икономика компании.

Банка ДСК бе удостоена с отличие в категория „Финансов сектор“ за приноса на екипа на банката в промяната и успешното развитие на българската икономика.22 януари 2019 г.

Банка ДСК е най-предпочитаната и разпознаваема банка в страната

Банка ДСК е най-предпочитаната и разпознаваема банка сред българските потребители. Това сочат данните за втората половина на 2018 г. от редовното изследване „Financial Intelligence“ на GfK – изследване на потреблението на банкови продукти и услуги. Участниците в проучването са анкетирани относно разпознаваемостта на банките в страната и предпочитанията им към банковите институции и услуги.9 април 2019 г.


Superbrands Bulgaria 2019: Банка ДСК e най-силната марка в категория „Финансови услуги/банки“

Това показват резултатите от седмото независимо проучване на потребителския сегмент на българския пазар Superbrands Bulgaria 2019, което се проведе през месец март в партньорство с водещия  институт за пазарни проучвания GfK Bulgaria. Банка ДСК е победител в категорията за втори път след 2017 г.

В проучването Superbrands Bulgaria 2019 са номинирани и оценени 27 категории от потребителския сегмент на българския пазар, в резултат на което са избрани марките, които се открояват и доминират над всички останали.


22 ноември 2018 г.

Банка ДСК е най-ефективният рекламодател и най-добра търговска марка за 2018 г. според наградите за комуникационна ефективност Effie

Банка ДСК ЕАД, българското дъщерно дружество на Банка ОТП, заедно със своята творческа агенция Noble Graphics, спечелиха най-ценните отличия от престижния рекламен фестивал, отличаващ ефективността на маркетинговите комуникации в България - Effie България 2018. Институцията получи златна награда за рекламната кампания на своите студентски и младежки пакети „#YOUNGPOWER“, в категория „Корпоративни комуникации“, както и сребърен приз в категория „Услуги“ за проекта „Мечка“, комуникиращ кредитна карта „Maxi Go“. Освен това Банка ДСК бе определена и за най-добър рекламодател и най-добра търговска марка на 2018 година.11 октомври 2018 г.


Уеб платформата на Банка ДСК спечели награда в категорията „Фирмен сайт“ на конкурса „Сайт на годината“

Корпоративният уеб сайт на Банка ДСК www.dskbank.bg спечели престижна награда в категория „Фирмен сайт“ в конкурса „Сайт на годината“. Национално жури от над 40 експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг оцени техническата разработка и функционалностите на www.dskbank.bg, връчвайки отличие за второ място на разработчика на сайта Studio X Digital и маркетинг екипа на Банка ДСК, заедно с почетна статуетка и грамота.


13 юни 2018 г.

Рекламите на Банка
ДСК пожънаха успех на рекламния фестивал ФАРА 2018

Създадените от Noble Graphics реклами на Банка ДСК бяха отличени в много оспорвана конкуренция - тази година в конкурса се включиха 28 рекламни агенции с 322 заявки, значително повече от предходната година. За 2018 г. творческата концепция на фестивала заложи на връзката агенция – клиент и споделения резултат от работата им, а организаторите  на събитието БАКА бяха избрали "Работим заедно, печелим заедно“ за мото на фестивала.

Слоганът се оказа знаменателен за дългогодишното творческо партньорство на Банка ДСК и агенция Noble Graphics, като им донесе шест награди в пет различни категории. Най-високо признание получи кампанията „Мечка“ на финансовата институция за кредитна карта MaxiGo – злато в категорията ТВ реклама и кинореклама/ Услуги, а в същата категория кампанията  „Още хиляди причини да вземеш кредит“ (серия от 3) завоюва бронз. Кампанията за потребителски кредити на Банка ДСК спечели още едно отличие - бронз  в категорията Рекламен текст. Кампанията за младежките пакети “#youngpower” спечели сребро в категорията Интегрирана кампания/Услуги и бронз за най-креативно използване на съществуващи медийни формати. Рекламата на услугата Частно банкиране на Банка ДСК също заслужи признание – кампанията “Съществувате само вие” заслужи бронз за най-добра прес реклама. Четири различни реклами на Банка ДСК са  сред най-добрите реклами в България за последната година, е мнението на 20-членното жури на фестивала, а това дава категорично предимство на банката в конкуренцията с останалите банки.18 май 2018 г.
 

Технологичните офиси на Банка ДСК са №1 в България и Италия

Архитектурният проект на DA Architects за интериорното решение на дигиталните пространства на банката спечели големите награди на международен конкурс в Италия и на „Къща на годината“.

Проектът за новите технологични офиси на Банка ДСК получи Голямата награда в категория „Обществен интериор“ на ежегодния архитектурен конкурс „Къща на годината“ на списание „Идеален дом“. Дизайнът на архитектурното решение е на столичното студио DA Architects. Призът бе връчен от арх. Здравко Здравков, главен архитект на София.

Същият проект седмици преди това спечели още по-значително признание – Голямата награда на международния конкурс A’Design Award в Италия. Платинената награда е в категорията „Интериорни пространства и изложбен дизайн“ и се дава на архитектурното студио DA Architects в надпревара с творци от 180 държави от целия свят.18 април 2018 г.

Банка ДСК спечели наградатa за  най-добър уебсайт на годината в международния конкурс Progress Sitefinity 2017

Сайтът на банката е отличен с най-много гласове в категория „Банки“ за креативност, дизайн, потребителско преживяване, функционалност, както и за цялостното си представяне.

Банка ДСК обяви, че корпоративният сайт на компанията е победител в категорията „Банки“ в международния конкурс на технологичната компания Progress - „Уебсайт на годината на Progress Sitefinity“ за 2017 г. Конкурсът се провежда за седма поредна година и отличава най-добрите уебсайтове, създадени със система за управление на съдържанието на Progress - Progress Sitefinity, а победителите се избират с публично гласуване, като наградата отива при номинацията с най-много гласове.


2 февруари 2018 г.

За втора поредна година Банка ДСК получи специалната награда  за най-крупен корпоративен партньор на SOS Детски селища България

Основание за специалната награда е както дългогодишната подкрепа от страна на банката, насочена към две SOS приемни семейства, така и значителната сума в размер на 470 000 лева, набрана през 2017 г. чрез банкоматите на ДСК. Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получи наградата от доц д-р Росен Коларов – Председател на Управителния съвет на SOS Детски селища България. Наградата е израз на дълбоката благодарност от страна на Сдружението за дългогодишното партньорство с Банка ДСК.

12 декември 2017 г.

Представител на Банка ДСК е сред най-добрите ИТ мениджъри на годината

За десета поредна година ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубът на ИТ мениджърите наградиха най-добрите ИТ директори на годината, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии.

Награждаването на победителите в конкурса „ИТ мениджър на годината“ се състоя на 11 декември в зала „Концертна“ на Военен Клуб София. Изборът на най-добрите ИТ мениджъри бе направен от членовете на Клуба на ИТ мениджърите, а наградите се раздадоха в три категории – „Мениджмънт“, „Иновации“, „Ефективност“.

С приз в категория „Мениджмънт“ беше отличен Николай Шаламанов, ръководител на управление „Оперативна поддръжка на ИТ системи“ в Банка ДСК.


 5 декември 2017 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева с отличие от вестник „Банкеръ“

На 4 декември 2017 г. финансовият седмичник вестник "Банкеръ" отличи за 24-и път банковите мениджъри, постигнали значими успехи през годината. На церемонията бяха раздадени четири равностойни и един специален приз.

Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител направление „Банкиране на дребно“ Диана Митева получи приза "Банкер на годината" за съхраненото доверие на акционерите.

"Искам да благодаря на ръководството на вестник „Банкеръ“ за тази огромна чест. Нищо не се постига в живота без много труд и екипна работа. Годината е изключително важна и за банката, и за мен лично. Бе тежка, но успешна. Благодаря на Управителния съвет на банката и на моя екип, че успяхме да вървим напред и да растем, което не е лесно от нашите позиции. За мен най-голямото предизвикателство оттук нататък е да намерим баланса между човешкия фактор и дигитализацията. Това е най-важното и отговорно нещо, което ние, като ръководители, трябва да реализираме", заяви Диана Митева при получаване на наградата.


11 юли 2017 г.

Специализираното британско списание Юромъни определи Банка ДСК за най-добрата банка в България за 2017 г.

За четвърти път Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България”  във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.

След 2013,  2014 г. и 2016 г. Банка ДСК получи високото отличие и тази година. Освен размера на печалбата, качеството на активите и показатели като възвръщаемост на активите и възвръщаемост на осреднения капитал, във фокуса при избора на Банка ДСК за най-добра банка в страната е и традиционната лидерска позиция на финансовата институция при потребителските и ипотечните кредити.

Банка ДСК е оценена и заради реализирания растеж в сегмента корпоративно банкиране, не на последно място и чрез въвеждането на нови за сегмента услуги като търговски факторинг, както и заради стратегическия си фокус върху младите клиенти.

Победителите в престижните награди се избират в резултат на стриктен подбор след осъществен  от експертния екип на Юромъни  целогодишен мониторинг на глобалната банкова и инвестиционно банкова индустрия.


9 май 2017 г.

Банка ДСК получи от MoneyGram приз за най-иновативна банка на българския пазар

На официална среща, провела се  в централата на MoneyGram в Лондон в края на април т.г., Банка ДСК получи специален приз за най-иновативна банка на българския пазар. Партньорството на Банка ДСК с компанията MoneyGram - глобален доставчик на иновативни услуги за парични преводи и разплащателни услуги, в резултат на което в последните години Банка ДСК представи  за първи път на българския пазар услугите Cash2ATM и Cash2Mobile, отличи финансовата институция и като една от най-иновативните банки в Централна и Източна Европа.28 април 2017 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева стана кавалер на Националния орден за заслуги на Франция

На официална церемония на 28.04.2017 г. г-жа Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК и ръководител на направление „Банкиране на дребно“, получи отличието кавалер на френския национален орден за заслуги в двустранния културен обмен. Отличието връчи Негово превъзходителство Ерик Льобедел, посланик на Франция в България.
"Националният орден за заслуги" е създаден през 1963 година. Той е вторият по значимост във Франция, след Ордена на Почетния легион. Номинирането на чужденци става по предложение на френския външен министър.


27 януари 2017 г.

Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката получи наградата в първото издание на годишните награди на организацията „Едно семейство“

SOS Детски селища България връчи първите си годишни награди за своите партньори под надслов „Едно семейство“. С тях се отличават най-лоялните, щедри и дългогодишни партньори и съмишленици на организацията, с тенденцията това да се превърне в традиция през следващите години. Специалната награда за най-крупен  корпоративен партньор на SOS Детски селища за 2016 г. получи Банка ДСК, а на г-жа Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката беше връчена стъклена пластика. „С радост присъствам тук като част от общност, която е посветила времето и усилията си на каузата да помага на децата да се сдобият с дом и семейна грижа. Банка ДСК години наред е партньор на SOS Детски селища не само в осигуряването на средства за достоен живот, но и в стремежа да развие любов към книгите и духовността, да внесе радост и разнообразие в живота на малките ни приятели. Благодаря на  служителите и клиентите на банката, които правят дарения през мрежата на нашите банкомати, или по други начини. Освен  най-крупен корпоративен партньор за 2016 г. на  SOS  Детски селища,  Банка ДСК е техен приятел и съмишленик в полагането на дълготрайна грижа за бъдещето ни“, каза г-жа Маринова при получаването на наградата.


26 януари 2017 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова с награда "Буров"

На официална церемония на 25 януари 2017 г. бяха връчени наградите за банково, финансово и индустриално управление за 2016 г. на името на един от най-големите банкери и финансисти в българската история Атанас Буров. Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител на направление „Финанси и планиране“ Доротея Николова стана носител на приза "Буров" за банково и финансово управление за 2016 година.
Наградите на Фондация "Атанас Буров" се присъждат на български индустриалци, банкери и финансисти, които чрез работата си подобряват имиджа на страната и повишават нейната конкурентоспособност.
30 ноември 2016 г.

Банка ДСК е най-ефективната банка за 2015 година

Банка ДСК спечели поредната си награда от конкурса за годишни банкови награди „Банка на годината“, която се дава за 21-и път от едноименната асоциация. Банка ДСК бе определена за най-ефективната банка за 2015 г. от жури, съставено от финансови експерти и анализатори.


7 юли 2016г.

Банка ДСК - най-добрата банка в България за 2016 г. според специализираното британско списание Euromoney

За трети пореден път Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България”  във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения 2016”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.
След 2013 и 2014 г., тази година Банка ДСК отново получи високото отличие. Освен размера на активите и печалбата, във фокуса при избора на победителите в тазгодишното издание на наградите е способността за постигане на растеж и изпреварване на конкуренцията, както и умението за адаптиране към променящите се регулаторни и пазарни условия и към динамично развиващите се клиентски потребности и нагласи.
Банка ДСК е оценена и заради отличното качество на обслужване и на услугите, предоставяни на всички клиентски сегменти сред потребителите на банкови услуги в страната.
Наградите за отлични постижения на Юромъни обхващат повече от двадесет продуктови категории и отличават най-добрите банки в почти сто страни в света.
Победителите в престижните награди се избират в резултат на стриктен подбор след осъществен  от експертния екип на Юромъни  целогодишен мониторинг на глобалната банкова и инвестиционно банкова индустрия.


15 юни 2016 г.

Доротея Николова спечели голямата награда в конкурса за най-добри финансови специалисти на годината

Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител направление „Финанси и планиране“ на Банка ДСК Доротея Николова се нареди сред победителите в конкурса за най-добри финансови специалисти на България – CFO на годината 2016. В организирания за трета поредна година от списание Forbes и EY България конкурс взеха участие финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, бързооборотни стоки. Конкурсът отличава успешните финансови професионалисти и техните постижения през годината, като откроява финансовите лидери с принос, както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. Кандидатите бяха оценени от престижно жури, съставено от представители на банковия и финансовия сектор, а победителите бяха отличени по време на тържествена церемония, която се проведе в София хотел Балкан.
В тазгодишното издание на конкурса Доротея Николова - главен финансов директор на Банка ДСК, получи голямата награда за цялостен принос във финансовата функция. Г-жа Николова отговаря за стратегическото планиране, финансовата, регулаторната и управленска отчетност, данъчното планиране, а резултатите от нейната работата намират отражение в отличния финансов резултат на Банка ДСК за 2015 година - рекорден за Банка ДСК, но и за банковата система в България.
През 2014 г. г-жа Николова получи отличието Финансов директор на годината в категорията „Принос към общността“ в същия конкурс.
 

7 юни 2016 г.

Банка ДСК е най-магнетичният банков бранд

Това става ясно от второто издание на класацията „Магнетичните брандове“ на стратегическото звено в Saatchi&Saatchi - Brandworks и агенцията за маркетингови изследвания Pragmatica. Класацията излъчи топ 10 на най-магнетичните брандове в категорията „Банки“, като се базира на онлайн изследване, проведено на национално ниво сред представителна извадка от 600 души. Банка ДСК е класирана на първо място с 53.4% от гласовете на участниците.

"Данните показват ДСК като банка, която хората чувстват близка и до голяма степен доверена. Това се свързва както с историческия произход на банката, така и с успешното защитаване на тази територия във времето – чрез продуктите, клоновата мрежа и обслужването на банката", изтъкват от Saatchi Brandworks.

Според Saatchi Brandworks силните брандове са не просто добре познати, а имат цялостен и единен имидж, при който отделните елементи работят в синхрон и се допълват в едно общо възприятие за банката. В сектор, асоцииран предимно с рационални избори, проучването измерва емпирично емоционалната нагласа на потребителите при избора на банка, посочват от компанията.

"На пръв поглед решенията на хората при избора на банкови продукти са основани на изцяло обективни показатели: бързина на обслужване, условия, компетентност на служителите и т. н. Изследвайки категорията в дълбочина обаче, откриваме пласт от силно субективни възприятия към отделните банки; възприятия, произлизащи от лични и споделени впечатления, от присъстващи в публичното пространство оценки, както и от различните форми на реклама. Всички те формират един комплексен образ на бранда, който влияе на потребителите отвъд чисто рационалните фактори", заявяват от Saatchi Brandworks.
 


24 февруари 2016 г.

Виртуалният чек на Банка ДСК е победител в BAIT Awards 2015

Услугата „Виртуален чек” на Банка ДСК, разработена от Мусала Софт, спечели първо място в категория E-business на наградите на Българската асоциация по информационни технологии – BAIT Awards 2015. Наградите бяха връчени на специална церемония в Sofia Tech Park в присъствието на Президента на Република България Росен Плевнелиев, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, представители на ИТ бизнеса, start up компании и др.

Проектът на  иновативната услуга „Виртуален чек” е предложен и реализиран в рамките на стартиралата през 2015 г. инициатива за дигитална трансформация на Банка ДСК. „За да е конкурентна всяка компания, тя трябва да е адекватна не само на времето и процесите, но и на очакванията за развитието на съответния сектор в бъдеще. А бъдещето на банковия сектор – това е банковата дигитализация, очакванията на специалистите са след 10 години 80% от процесите в банките да са дигитални. Ето защо в стремежа да заемем проактивна позиция,   ръководството на Банката взе решение за провеждане на вътрешнобанков конкурс „Идеи за дигитална трансформация на Банка ДСК““, заяви Юрий Генов, изпълнителен директор и ръководител направление “ИТ и операции“ на Банката. „Целта на конкурса е да стимулира творческия потенциал на служителите в Банка ДСК и да провокира генерирането на иновативни проектни идеи за дигитализация във всички възможни области на банковата дейност – продукти, услуги, процеси, обслужване.“
 

2 февруари 2016 г.

Европейската бизнес асамблея отличи Виолина Маринова и Банка ДСК за втора поредна година

И през тази година авторитетната международна организация  Европейска бизнес асамблея (ЕБА) избра Банка ДСК и нейния Главен изпълнителен директор Виолина Маринова сред най-добрите. В тазгодишното издание на наградите на ЕБА Банката отново е номинирана в категорията „Най-добро регионално дружество“, а Виолина Маринова  получи номинация в категорията „Мениджър на годината“. Номинациите са резултат от внимателен подбор, извършен от аналитичните центрове на базираната в Оксфорд, Великобритания, организация. Банка ДСК е оценена за отличната й бизнес репутация, ефективна стратегия и продължаващо развитие и израстване, а при селекцията на топ мениджърите основният фактор е  приносът им за успеха на техните компании чрез прилагането на най-добрите управленски практики и услуги за служители и кленти, етични бизнес   стандарти и корпоративна социална отговорност. Изборът на г-жа Маринова сред най-добрите мениджъри  е заслужено признание както за  ефективността и представянето на ръководената от нея институция,  така и за нейната визия и лидерство, иновативност и креативност, професионализъм и изключителни мениджърски умения.
На официална церемония, която ще се състои  на 22 март тази година в Лондон, Европейската бизнес асамблея ще отличи  най-добрите мениджъри за техния принос към националните им икономики и постигнатите корпоративни успехи.

4 декември 2015 г.

Банка ДСК е „Банка на годината в България за 2015 г.”

Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България за 2015 г.” във високопрестижния конкурс „ Награди 2015 за банка на годината”, организиран традиционно от британското списание The Banker.

Това е петото поред отличие «Банка на годината в България“, присъдено от британското сп. The Banker на Банка ДСК.

Присъждането на първото място в класацията се основава на прецизната оценка на журито, която включва представянето на банките на фона на променената глобална среда - забавен икономически растеж и проблемите, свързани с ниските лихвени нива. Особено внимание тази година оценяващите са обърнали на степента, в която банките познават своите клиенти, на мерките и регулациите, които прилагат срещу изпирането на пари, както и на технологичните подобрения и иновации, предприети от тях, за да отговорят на предизвикателствата на днешния ден, доминиран от мобилните и онлайн комуникации.

Банка ДСК е отличена за устойчивия си модел на взаимоотношения с клиентите и за високото ниво на доверие, с което се ползва сред потребителите на банкови услуги в страната. Освен че продължава да бъде лидер в банкирането на дребно и регистрира висока степен на капиталова адекватност, Банката уверено следва стратегическите се приоритети в обслужването на малкия и среден бизнес в страната и в предлагането на високотехнологични решения и канали на различните си клиентски групи, посочва изданието.


2 декември 2015 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова с отличие от в. Банкеръ

Доротея Николова, изпълнителен директор на Банка ДСК и ръководител направление „Финанси и планиране“ на Банката, бе сред отличените на провелите се на 1 декември т.г. награди "Банкер на годината", организирани от в. Банкеръ. Както отбелязаха организаторите, въпреки сложната финансова и икономическа ситуация, вестникът продължи традицията си, запазена повече от двадесет години - да отличи мениджърите на онези финансови институции, които запазиха стабилност през 2015-а.

Доротея Николова получи наградата "Банкер на годината" за 2015 г. за ефективна политика и устойчиво присъствие на Банка ДСК на българския банков пазар. Това не е първата награда за изпълнителния директор на Банка ДСК. През юни месец миналата година Доротея Николова получи приза „Финансов директор на годината“ в конкурса за финансов директор на годината, организиран от Ernst & Young България в партньорство с Forbes България. Госпожа Николова е носител и на престижната унгарска награда „Андраш Фай” за приноса й в успешното функциониране на Банка ДСК и нейните дъщерни дружества, и за изготвянето на финансови анализи и отчети с най-високо качество.


6 ноември 2015 г.

Банка ДСК е „Банка на годината 2014“

Банка ДСК получи на 5 ноември приза „Банка на годината 2014“ и наградата в категорията „Най-голям пазарен дял“ в традиционния конкурс „Годишни банкови награди” на Асоциация Банка на годината.
Банката победител беше определена сред 28-те български трезора от жури, съставено от водещи банкери, финансисти и анализатори. Конкурсът се състоя в рамките на международната конференция “Финансова стабилност”, организирана от Асоциацията, на която български и международни топ банкери  обсъдиха ключови въпроси като финансовата стабилност, предстоящите стрес тестове и оценка на активите на банките и застрахователите.
През 2013 г. Банка ДСК спечели приза в новата за конкурса категория „Банков бранд на годината”, а през 2010 г. беше обявена от Асоциация Банка на годината за най-ефективната банка за 2010 г.


4 ноември 2015 г.

Банка ДСК обявена за българския победител в банковата класация на bne IntelliNews

С възвръщаемост на собствения капитал от 21.71 притежаваната от Банкова група ОТП и втора по големина в страната, Банка ДСК печели призовото място в крайното класиране.
Годишната банкова класация на  базираното в Лондон издание bne IntelliNews, посветено на бизнеса, икономиката  и финансите на страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа, определи Банка ДСК  за победител сред банките в България. Основният показател, на базата на който е извършена класацията на банките в повече от 30 страни в региона, е възвръщаемост на собствения капитал,  като са взети под внимание и растежът на активите и печалбата на класираните банки.


30 септември 2015 г.

Банка ДСК е обявена за най-добрата банка в България за 2014 г.

Според годишната класация на форум „Банки Инвестиции Пари“,  Банка ДСК е и най-печалившата банка в България за 2014 г.
Банка ДСК за трета поредна година оглавява класацията на Форум „Банки Инвестиции Пари“ за най-добра банка в България за 2014 г. и заема челна позиция по показателя печалба.
Годишната класация на форум "Банки Инвестиции Пари" се основава на подробен и внимателен анализ на финансовите показатели на банките. Класирането е резултат от сборна оценка от 12 показателя, сред които възвръщаемост на активите, съотношение между собствен капитал и средния размер на активите, динамика на привлечените депозити на годишна база, дял на депозитите на граждани в общите депозити и други.
В своята  близо двайсетгодишна практика форумът използва прозрачна методика,  която  не се променя във времето и позволява не само обективна оценка на финансовите институции за всяка година, но и съпоставимост на тяхното представяне в отделните години на класацията.


2 юли 2015 г.

Банка ДСК с приз за дългогодишно партньорство от SOS Детски селища България 2 юли 2015
 

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова получи грамота и плакет за дългосрочна дарителска подкрепа на SOS Детски селища от националния изпълнителен директор на сдружението Пламен Стоянов               

На 30 юни SOS Детски селища България отбелязаха 25-годишнината от създаването си. Близо 1000 дарители и приятели на организацията присъствахав Sofia Live Club на церемонията по награждаването и специалното издание на популярната Пощенска кутия за приказки с Гери Турийска, посветено на годишнината.

По време на награждаването г-жа Виолина Маринова благодари за оказаната чест и припомни, че постиженията на децата, отгледани в такъв тип семейна среда, недвусмислено показват посоката за развитие в бъдеще, а именно всеобщия стремеж заедно да създаваме комфорт за тяхното развитие и да направим страната ни по-приветливо място за живот и изява на детския потенциал.

Вече пет години продължава сътрудничеството между Банка ДСК и SOS Детски селища България – организация за социално развитие, която  гарантира правото на всяко дете да расте в семейство, да има равен шанс за развитие и бъдеще. Като част от своята мисия на Корпоративен SOS родител, Банка ДСК е поела  траен ангажимент да се грижи за две семейства, в които растат  деца, лишени от подкрепата на родителите си - по едно в SOS детските селища в Трявна и в Дрен.
Семействата, които Банка ДСК е „осиновила”, са специални за SOS Детски селища България – това са SOS семейства, в които за децата се грижат SOS семейни двойки. Помощта на Банката като един от големите корпоративни дарители,  е насочена към осигуряването на средства за храна, облекло, обувки, учебни пособия, почистващи и перилни препарати, играчки и медикаменти на децата. Но и не само -  в рамките на спонсорството продължават да се планират редица инициативи, които дават възможност на Банката и нейните служители да заздравят позитивната връзка с децата, ставайки съпричастни към нуждите им, към проблемите на тяхното развитие и израстване, за да могат да изживеят пълноценно детството си и да имат шанс за успешно бъдеще.


17 април 2015 г.

Банка ДСК с ново отличие

Банка ДСК беше наградена на Card Payments Forum Sofia 2015, който се проведе за трети път от b2b Magazine.
Тази година наградата за картов продукт на потребителите се определи не с онлайн гласуване на сайта на b2b Magazine, а чрез анкета с журналисти, които пишат на финансова тематика. Представителите на медиите са оценили като най-популярен сред потребителите мобилното приложение DSK Smart  на Банка ДСК.
Пенчо Савов, директор „Банкови карти и електронно банкиране” в Банка ДСК, представи предимствата на приложението DSK Smart на Банка ДСК. То е предназначено за мобилни устройства с операционни системи iOS, Android и Windows 8 (таблети и смарт-телефони). Приложението се използва от над 30 000 потребители - динамични хора, които имат по всяко време достъп до услугите на Банката. На потребителите на DSK Smart се предоставя индивидуална банкова информация и достъп до техните разплащателни сметки, депозити и кредити, както и подробна информация за постъпления и направени преводи, възможност за извършване на преводи между лични сметки, дори и в различни валути, за плащане на задължения за комунални разходи. С DSK Smart клиентите на ДСК могат да извършват плащания към над 100 комунални доставчика в страната бързо и удобно, докато пътуват в метрото или чакат на опашка.

Притежателят на DSK Smart освен достъп до своите средства, открива на картата най-близките до местоположението си банкомати или банкови офиси, получава актуална информация за обменните курсове и ползва вградения валутен калкулатор. При използване на тоукън устройство,  в DSK Smart стават достъпни запазените бланки за преводи към трети лица, създадени през Интернет канала ДСК Директ. Подобни преводи могат да се излъчват през DSK Smart след подпис чрез тоукън устройството.
Шестте версии на DSK Smart - за телефони и таблети с операционни системи iOS, Android и Windows 8, са напълно безплатни и са достъпни в iTunes AppStore, Google Play и Windows Store.


26 март 2015 г.

Банка ДСК -най-предпочитаната банка

Това показват резултатите от  проучване на потребителски нагласи през февруари 2015 г. Банка ДСК за пореден път е определена като банковата институция, която се ползва с най-голямо доверие в България.

Доверието е поставено от 77% от интервюираните като основен критерий за избора им на банка. Не по-малко важно се оказва и качеството на обслужване в офисите на банките – 77% от респондентите оценяват като водеща бързина, а 62% - компетентния персонал.

Най-висок рейтинг интервюираните са присъдили на Банка ДСК. С  26% от избора на участниците за най-предпочитана банка тя е поставена на първо място, с нарастващ тренд спрямо края на 2014 г.

Национално представителното проучване на потребителската удовлетвореност от банковите услуги в  страната е проведено от Client Х – доставчик на услугата „таен клиент“ в България.

Идеята на проучването е периодично да се изследват и отразяват нагласите на обществеността към банковия сектор – основните фактори за избор на банка, най-често използвани банкови продукти и удовлетвореност.


18 март 2015 г.

Виолина Маринова и Банка ДСК получиха международно признание

Поредното признание за Банка ДСК и нейния главен изпълнителен директор Виолина Маринова  дойде от авторитетната международна организация  Европейска бизнес асамблея (ЕБА) със седалище в Оксфорд, Великобритания. В тазгодишното издание на наградите на ЕБА Банката е номинирана в категорията „Най-добро регионално дружество“, а Виолина Маринова  в категорията „Мениджър на годината“. Номинациите са резултат от внимателен подбор, извършен от аналитичните центрове на ЕБА. Банка ДСК е оценена за отличната й бизнес репутация, ефективна стратегия и продължаващо развитие и израстване, а селекцията на топ мениджърите, номинирани за мениджър на годината, се основава на сбор от критерии, като: представяне и ефективност на ръководената компания,  визия и лидерство, иновативност и креативност, професионализъм, изключителни мениджърски умения, етични бизнес    стандарти и корпоративна социална отговорност. Номинацията  на г-жа Маринова е заслужено признание за  значителния й принос  към развитието и успеха на ръководената от нея институция, за прилагането на най-добрите управленски практики и дейност в името на клиенитите и служителите. Това не е първата висока оценка за мениджърските умения на Виолина Маринова -  през  2013 г. главният изпълнителен директор на Банка ДСК  спечели титлата „Мениджър на годината 2013” в шестото издание на конкурса на списание „Мениджър”, отличаващ висши постижения в бизнес управлението в страната.

Европейска бизнес асамблея ще обяви отличените компании и мениджъри на официална церемония, която ще се състои  на 21 април тази година в Лондон.


30 септември 2014 г.

Банка ДСК с поредно признание

Банката се класира на 12-та позиция сред 100-те най-големи банки в Югоизточна Европа.

Банка ДСК заслужено се нареди сред 100-те най-авторитетни банки в Югоизточна Европа в класацията на SeeNews TOP 100 SEE. Грамота за отличното представяне беше връчена на г-жа Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК, от Анна Колева, директор на SeeNews. Г-жа Маринова подчерта, че отличия с подобен авторитет са гаранция, че Банка ДСК предлага на своите клиенти продукти и услуги, конкурентни на европейските норми и стандарти. Изкачването с две позиции спрямо миналогодишната класация, в която беше отредено 14-тото място на Банка ДСК, се дължи на иновативно развитие и адаптивност на бизнес моделите спрямо новата пазарна и регулаторна среда и изискванията на европейския пазар.

За седма поредна година новинарска агенция SeeNews базира проучването си по показател общи годишни приходи, за да подреди безпристрастно най-големите финансови институции в региона.


17 юли 2014 г.

Банка ДСК отличена като любима марка в класацията на българските потребители
 
Банка ДСК оглави класацията „Любими марки 2014 г.“ в категория Финансови институции в шестото издание на потребителската класация, организирана от списание Business Lady
 
В много оспорваната категория „Финансови институции” призът за любима марка отиде при Банка ДСК за втора поредна година. От общо гласували 25 хил. потребители, близо 7 хил. са дали гласа си за Банка ДСК.

“Любими марки” е уникална потребителска класация, основана само и единствено върху мнението и нагласите на потребителите.  За разлика от други класации, “Любими марки” " не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин се  представя не експертното, а потребителското мнение за бранда.

Победителите се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители. Тази година над 43 000 души номинираха предпочитаните от тях брандове в различни категории: телевизия, радио, електронни (уеб) медии, уеб сайтове, IT продукти, финансови институции, автомобили и др.
 

15 юли 2014 г.

Банка ДСК е „Най-добра банка в България за 2014 г.”  според специализираното британско списание Юромъни.

Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България за 2014 г.”  във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения 2014”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.
Отличието се присъжда след експертна оценка на различни ключови фактори, като клонова мрежа, клиентска база, обхват на предлаганите банкови продукти и услуги,  финансови показатели,  технологични нововъведения, корпоративна социална отговорност и др. Фокусът при избора на победителите в отделните категории е лидерство, иновации и сериозно влияние върху пазара.
„Конкуренцията тази година беше изключително оспорвана, може би най-оспорваната от началото на глобалната финасова криза насам“, заяви редакторът на Юромъни Клайв Хауърд на официалната церемония по връчването на наградите, състояла се в Лондон на 10 юли. „Банките все повече адаптират  техните бизнес модели към новата пазарна и регулаторна среда. Ключово място в бъдещето на банкирането ще заема това, което банките правят, но също толкова важно ще бъде и това, което те не  правят, и отличените от нас банки в голямата си част са взели важни стратегически решения в тази посока. Най-успешните тази година ясно са дефинирали  основните си силни страни и са изградили бизнеса си върху тях.“

Наградите за отлични постижения на Юромъни обхващат повече от двадесет продуктови категории и отличават най-добрите банки в почти сто страни в света.
Изданието отличи Банка ДСК и през миналата година, определяйки я като „Най-добра банка в България за 2013 г.”.


16 юни 2014 г.

Банка ДСК е обявена за най-добрата банка в България за 2013 г.

Според годишната класация на Форум „Банки Инвестиции Пари“  Банка ДСК е и най-печалившата банка в България за 2013 г.

Банка ДСК оглавява класацията за най-добра банка в България за 2013 г. и заема челна позиция по показателя печалба. Банка ДСК е на второ място сред най-добре управляваните банки в страната за 2013 г.
Годишната класация на фондация "Банки Инвестиции Пари" се основава на подробен и внимателен анализ на финансовите показатели на банките. Класирането е резултат от сборна оценка от 12 показателя, сред които възвръщаемост на активите, съотношение между собствен капитал и средния размер на активите, динамика на привлечените депозити на годишна база, дял на депозитите на граждани в общите депозити и други.
В своята  близо двайсетгодишна практика фондацията използва прозрачна методика,  която  не се променя във времето и позволява не само обективна оценка на финансовите институции за всяка година, но и съпоставимост на тяхното представяне в отделните години на класацията.

5 юни 2014 г.

Доротея Николова, изпълнителен директор на Банка ДСК,с отличие „Финансов директор на годината“

Доротея Николова, изпълнителен директор и ръководител на направление Финанси и планиране на Банка ДСК,  беше отличена в конкурса за финансов директор на годината. Конкурсът се провежда за първи път като част от CFO FORUM и е организиран от Ernst & Young България в партньорство с Forbes България. Целта му е да отличи успешни финансови лидери, които имат принос както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екипи, да популяризира добрите практики и да стимулира по-нататъшното развитие на сектора.

Доротея Николова получи отличието Финансов директор на годината в категорията „Принос към общността“. Приносът към дадена общност е област, която се промени съществено през последните години и придобива приоритетно място. Това е процесът на ангажираност, диалог и сътрудничество с членове на общността, а целта на главния финансов директор е да привлича и насърчава ранното и смислено участие в обществения живот, както и в обсъждането на реални значими проблеми, пред които се изправят финансовите директори в своята динамична работна среда, се казва в аргументацията на наградата.

Финалистите в конкурса бяха определени от независимо компетентно жури, състоящо се от успешни бизнес лидери и изтъкнати представители на финансите и академичните среди. Победителите бяха обявени на тържествена церемония, която се проведе на 4 юни в хотел Хилтън, София.

През 2007 г. Доротея Николова беше отличена с престижната унгарска награда  „Андраш Фай”, присъдена й за нейния принос в успешното функциониране на Група ДСК,  както и за  изготвянето на финансови анализи и отчети от най-високо качество.
 

17 март 2014 г.

Виолина Маринова с висока унгарска държавна награда

Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, беше удостоена с наградата „Златен кръст за заслуги към Унгария”. Наградата се връчва за приноса на г-жа Маринова за подкрепата на  двустранния културен обмен и в знак на признание за приноса й в популяризирането на унгарската култура в България. Указът е подписан от президента на Унгария г-н Янош Адер.

Наградата  бе връчена в тържествена обстановка в посолството на Унгарската република в София от г-н Петер Винтермантел, заместник държавния секретар. В своето обръщение той подчерта предизвикателствата пред разпространението на езиците и културите на по-малки нации.

Приемайки наградата, г-жа Маринова сподели: „Каузите са по-големи от личностите, и прехвърлянето на мостове между бизнес модели, култури и нации е водещо за развитието на личностите и обществата.  Още древните са казали, че водач и повелител в живота на хората е духът. Затова дейността ми като лидер в една организация с традиции и съвременен облик  е  насочена към подкрепа на духовното и на универсалните човешки ценности.”
 

28 февруари 2014 г.

Банка ДСК с награда от Европейската банка за възстановяване и развитие

Банка ДСК е удостоена с поредното си отличие – наградата на Европейската банка за възстановяване и развитие за предоставяне на финансиране по Кредитната линия за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници (КЛЕЕВЕИ). Банката получи признанието „Портфейл по КЛЕЕВЕИ с най-високи финансови спестявания”.
Кредитната линия КЛЕЕВЕИ е създадена през 2004 г.  от ЕБВР, за да подпомага проекти в частния сектор в областта на енергийната ефективност в промишлеността и малки проекти в областта на възобновяемите енергийни източници. Други основни цели са намаляване на енергийното потребление в страната и компенсация на енергийните мощности в резултат от затварянето на блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй.
Като официален партньор на КЛЕЕВЕИ, Банка ДСК е отличена за финансирането на проекти за устойчива енергия, свързани със замяната на стари и неефективни машини в производството на редуктори и резервни машинни части; за земеделски производители, които инвестират в закупуването на нова техника; за модернизиране на система за подаване на пара и за инсталация на котел на биомаса  за производител на рафинирано олио и мазнини и др.
Това е поредната стъпка, чрез която Банка ДСК посреща изискванията на пазара и доказва своето призвание като партньор на обществено значими бизнес проекти.  Банка ДСК има капацитет и отговорност да подкрепя възобновяването и стимулирането на предприемачеството,  предоставянето на нови възможности за развитие и разширяване на малките и средни предприятия като път към цялостното икономическо укрепване на страната. Призната от водещото британско списание  „The Banker” за  най-добрата банка в България през 2013 г., както и от „Европейските бизнес награди – 2013/2014 г.” за национален първенец за екологична и корпоративна устойчивост, Банка ДСК отчита  нуждите на клиентите и ги определя като свои стратегически приоритети за развитие.
 

31 януари 2014 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева отличена с награда  "Буров" за банково управление за 2013 година

На официална церемония, провела се на 30 януари в Гранд хотел "София",  бяха връчени наградите за банково/финансово и индустриално управление за 2013 г. на името на един от най-големите банкери и финансисти в българската история Атанас Буров. Наградите на Фондация "Атанас Буров" се присъждат на български индустриалци, банкери и финансисти, които чрез работата си подобряват имиджа на страната и повишават нейната конкурентоспособност.
Изпълнителният директор на ДСК и ръководител на направление Банкиране на дребно  Диана Митева стана носител на приза "Буров" за банково управление за 2013 година стана. При връчването на наградата премиерът Пламен Орешарски изтъкна, че призовете “Буров” са особено ценни, тъй като отличават успешните мениджъри, които движат напредъка на страната.
През ноември 2011 г. Диана Митева бе отличена с престижната унгарска награда "Андраш Фай", която й бе присъдена като признание за успешна й работа и резултати при внедряването и утвърждаването на проекта "Частно банкиране" на Банка ДСК.
 


15 януари 2014 г.

Банка ДСК обявена за национален обществен първенец в престижния международен конкурс „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г.”

Отличието „Национален обществен първенец 2013/2014 г.” е присъдено на Банката в рамките на конкурса „Европейски бизнес награди -2013/2014 г.”  след приключване на кампанията за публично гласуване, която тази година регистрира  над 70 000 подадени гласа, и в която бяха избрани тридесетте национални обществени първенци на Европа. Конкурсът отличава най-силно представящите се бизнеси в Европа въз основа  на три основни   критерия: иновации, отлични постижения в бизнеса и устойчивост и дава възможност на компании от различни индустрии да се съизмерят с най-добрите в Европа.
С впечатляващите 345 гласа Банка ДСК беше утвърдена от обществеността като национален бизнес първенец, което прави признанието изключително ценно, и нарежда Банката сред най-добрите бизнеси в Европа.  
 „Европейски бизнес награди” с централа  в Лондон е една от най-значимите независими програми за бизнес награди в Европа, която отличава компании с доказан търговски успех, новаторство и професионална етика. През юли 2013 г. същият конкурс обяви Банка ДСК  за национален първенец за екологична и корпоративна устойчивост.
29 ноември 2013 г.

Банка ДСК – „Банка на годината в България за 2013 г.”

Високото отличие ни е присъдено за четвърти път от британското сп. The Banker

Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България за 2013 г.” във високопрестижния конкурс „ Награди 2013 за банка на годината”, организиран традиционно от британското  списание The Banker.

На четиринадесетото  издание на конкурса на The Banker Банка ДСК получи поредното международно отличие.  Присъждането на първо място в класацията се  основава  на прецизната оценка на журито на фактори като постигнат ръст, цялостно представяне,  водещи инициативи през изминалата година – технологични подобрения и иновации, стартиране на нови банкови продукти и услуги.

Призът „Банка на годината в България”  за Банка ДСК бе огласен на тържествена церемония в лондонския хотел „Интерконтинентъл” на 28 ноември т.г. В присъствието на стотици представители на световния банков елит главният редактор на The Banker Брайън Кеплън връчи наградите на победителите в отделните категории. Приемайки статуетката „Брекън” – основния приз на конкурса, Доротея Николова, изпълнителен директор в Банка ДСК, изтъкна, че високото отличие, което ни се присъжда за четвърти път,  е признание за всекидневните усилия на мениджмънта и на всички служители на най-богатата с традиции, но и постоянно обновяваща се банка в България. Тя подчерта, че въпреки отрицателните последствия от световната финансова криза, които все още осезаемо се усещат и у нас, Банка ДСК продължава да бъде лидер не само в областта на банкиране на дребно, но и в предлагането на високотехнологични решения за клиентите си.

В специалното издание на високоавторитетното списание с наградите за 2013 г. е поместено кратко интервю с председателя на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Банка ДСК ще бъде представена в декемврийския брой на The Banker, който се чете в над 100 държави по света.


26 ноември 2013 г.

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е носител на отличието "Мисис Икономика" в тазгодишното издание на конкурса "Мистър и Мисис Икономика"

На церемония в Националния исторически музей, където бяха раздадени наградите за мениджъри в различни области на бизнеса и  икономиката, Виолина Маринова получи отличието "Мисис Икономика" и престижната статуетка "Рибарят и златната рибка". Госпожа Маринова беше отличена измежду общо 33-ма мениджъри на компании, номинирани в тазгодишното издание  на конкурса „Мистър и Мисис Икономика", който ежегодно се организира от списание „Икономика".

Победителите бяха избрани от престижно 33-членно жури, съставено от икономисти, финансисти, ректори на университети и победители в конкурса от предходните години.

Това е поредното отличие за главния изпълнителен директор на Банка ДСК. Само преди месец Виолина Маринова беше обявена за "Мениджър на годината 2013" в конкурса "Мениджър на годината" на списание "Мениджър", а през септември получи и най-високото държавно отличие – орден „Стара планина”, първа степен.


22 октомври 2013 г.

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК  Виолина Маринова е “Мениджър на годината”

Виолина Маринова спечели титлата „Мениджър на годината 2013” в шестото издание на конкурса, организиран от списание „Мениджър”, в изключително оспорвана конкуренция с останалите деветима финалисти, избрани от общо 73 кандидатури.

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК е първата жена, удостоена с приза  в единствения по рода си конкурс в България, отличаващ висши постижения в бизнес управлението.
 

10 септември 2013 г.

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова удостоена с орден „Стара планина” първа степен

Президентът на Република България връчи  орден „Стара планина” Първа степен на Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

В своето слово по повод връчването на високата награда, Президентът изтъкна наистина  впечатляващата биография на г-жа Виолина Маринова - за повече от 30 години тя  е изминала пътя на професионалното израстване от най-ниското до най-високото стъпало в йерархията на банковата институция, посвещавайки кариерата и живота си на банковото дело в България. „Категоричният  начин, по който г-жа Маринова извежда и защитава спазването на най-високите стандарти, на най-добрите практики в банковото дело, печели доверието на широката общественост и признанието на професионалната общност в България и по света”, каза президентът г-н Плевнелиев в своето представяне на наградените.  Той определи г-жа Маринова като лидер и визионер в банковия сектор на България, личност с  изключителен принос за репутацията и доверието към българските финансови институции, пазари и услуги.

Г-жа Виолина Маринова  благодари за високото признание и за огромната чест да бъде удостоена с най-високото държавно отличие . Тя изтъкна, че тази награда е лична, но е свързана с живота и усилията на много хора - на служителите, които работят в Банка ДСК, на ръководителите , на екипността, на  собствениците, които през последните 10 години зададоха модела на съвременна банка с добро обслужване и висока социална отговорност.  „Тази награда, освен че е лична, е и на банкерите.   Колегите  от цялата банкова общност са особено щастливи, че се връчва приз на един от тях, защото само така, повярвайте ми, през последните  години, които са доста предизвикателни, ние успяхме да запазим стабилна  банковата система. Няма от какво да се срамуваме и ще продължим да работим , за да запазим авторитета и просперитета на банковата  общност”, завърши г-жа Маринова.

30 юли 2013 г.

Банка ДСК  избрана за национален първенец за екологична и корпоративна устойчивост в  престижния международен конкурс „Европейски бизнес награди 2013/2014 г.”

Поредното международно признание за Банка ДСК  е изборът й за национален първенец за екологична и корпоративна устойчивост в големия и престижен международен конкурс „Европейски бизнес награди 2013/2014 г.”  В конкурса се оценяват някои от най-силно представящите се бизнеси в Европа въз основата  на три основни   критерия: иновации, отлични постижения в бизнеса и устойчивост.

Отличаването на Банка ДСК като национален първенец е ценно и поради факта, че тази година в полезрението на екипа на ЕБН са били близо 17 000 организации от 31 европейски страни. След предварителното пресяване всеки поканен за участие в конкурса представя подробно описание на бизнеса, финансови показатели, постижения и ключови стратегии в сферата на корпоративната социална отговорност с фокус опазването на околната среда, принос на кандидата в полза на обществото и др.  

Банка ДСК е отличена от ЕБН като национален първенец в този конкурс за втори път след 2011 г.  „Европейските бизнес награди” с централа  в Лондон са най- голямата програма в Европа за бизнес награди и подбира компании, които могат убедително да изявят  търговски успех, новаторство и професионална етика.
 

24 юли 2013 г.

Банка ДСК е „Най-добра банка в България за 2013 г.”  според специализираното британско списание „Юромъни”

Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България за 2013 г.”  във високоавторитетния конкурс „ Награди за отлични постижения 2013”, организиран от специализираното британско списание „Юромъни”.
Поредното международно отличие за Банка ДСК  е особено ценно, тъй като се присъжда след внимателна оценка на множество количествени и качествени фактори като: клонова мрежа; клиентска база; обхват на предлаганите банкови продукти и услуги;  финансови показатели; технологични нововъведения; активност в сферата на корпоративната социална отговорност и др. Фокусът на присъжданите награди на „Юромъни” е лидерство, иновации и сериозно влияние върху пазара.
Високоавторитетното британско списание отличи Банка ДСК и през октомври 2007 г. в Дубровник като една от „най-добре управляваните банки в Централна и Източна Европа”.


22 юли 2013 г.

Банка ДСК обявена за „Най-добра интернет банка в България за 2013 г.”

Банка ДСК бе обявена за „Най-добра интернет банка в България за 2013 г.” в престижния конкурс „ Най-добрите  интернет банки в света 2013”. Той се организира за 14-и пореден път от авторитетното нюйоркско списание Global Finance . Отличието за Банка ДСК е в раздела за потребителски банки, с акцент върху банкирането на дребно, за региона Централна и Източна Европа.

Признанието за  Банка ДСК е с висока стойност както поради големия брой участници в конкурса, така и поради високите изисквания на международното жури, съставено от  представители на  „Инфосис” – световен лидер в консултирането, технологиите и аутсорсинга, и от редактори на списанието.


9 юли 2013 г.

Банка ДСК отличена като любима марка в класацията на българските потребители

Ценното отличие „Любима марка за 2012-2013 г. на българския потребител в категория финансови институции” беше присъдено на Банка ДСК в петото издание на потребителската класация „Любими марки”, организирана от списание Business Lady.

Всяка година в класацията взимат участие над 20 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли,  на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки. Победителите се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители, а резултатите са основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии.

Тази година рекорден брой потребители подкрепиха своята любима марка в петото издание на инициативата.   В единствената потребителска класация у нас над 23 000 души номинираха предпочитаните от тях брандове в различни категории: телевизия, радио, електронни (уеб) медии, уеб сайтове, IT продукти, финансови институции, автомобили и др.

В много оспорваната категория „Финансови институции” призът за любима марка отиде при Банка ДСК.

Това е поредната награда, която отразява предпочитанията на потребителите към марката „Банка ДСК”. Със своята над шестдесетгодишна история Банката затвърди  трайното си присъствие в историята на всяко българско семейство и се  наложи като предпочитан партньор в банкирането. В края на миналата година  една от водещите компании за пазарни проучвания в глобален мащаб Ипсос и investor.bg. определиха Банка ДСК като най-предпочитаната банкова марка, а по показателя спонтанна разпознаваемост на същото проучване Банка ДСК убедително зае първото място. Само преди седмица Банка ДСК беше определена и за „Банков бранд на 2012 г.” в годишната класация „Банка на годината 2012 ” на Асоциация „Банка на годината”.
 

3 юли 2013 г.

Банка ДСК с награда за банков бранд на годината

На състоялата се на 2 юли 2013 г. официална церемония на наградите  „Банка на годината”, организирани от Асоциация „Банка на годината”, бяха раздадени наградите на най-добрите банки за 2012 г.
Победителите в осемте категории, без „Банка на клиента”, бяха определени от комитет от финансови експерти, а специален гост на събитието бе полският икономист проф. Лешек Балцерович.

Банка ДСК, която е носител на наградата „Банка на годината” в предишни години, спечели   приза в новата за конкурса категория „Банков бранд на годината”.

Наградата беше приета от главния изпълнителен директор на Банката г-жа Виолина Маринова.
 


1 юли 2013 г.

Банка ДСК отличена като най-зелена финансова институция

На специална церемония, провела се на 27 юни в „Кемпински хотел Зографски”, b2b Media награди компаниите в България, които имат отговорно отношение към околната среда. Националният конкурс „Най-зелените компании в България” се провежда за трета поредна година, а стремежът на организаторите е той да се превърне в ежегодна традиция, която да провокира фирмите да инвестират в екологични политики.

Експертно международно жури награди фирмите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва.
Отличените компании от цялата страна бяха удостоени със специални статуетки и сертификати от организаторите на конкурса.

В категория „Финансови услуги” наградата отиде при Банка ДСК. Банка ДСК е една от водещите финансови институции в областта на корпоративната социална отговорност, а нейното ръководство отдавна е осъзнало предимствата да развиваш бизнеса си в посока устойчиво развитие.

Журито на конкурса оцени основните сгради на банката в София като истински "флагмани" в управлението на околната среда, в целенасочените грижи за нейното опазване. Две от сградите разполагат със сертификат за енергийни характеристики - енергиен клас А (най-високата категория); нова климатична система с директно изпарение, нова вентилация за банковия салон, подменени електрическата и ВиК инсталации, трикамерен стъклопакет и най-високия клас PVC дограма.

Това е поредната награда, присъдена на Банката заради нейните устойчиви екологични инициативи, скрепени с многогодишни договори със специализирани фирми за рециклиране на хартия, офис оборудване, автомобилни гуми и др. Банката е награждавана многократно и за строителството или преустройството на помещения на Банката по новата корпоративна визия в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и Закона за екологията, както и за „Зелената концепция” залегнала в основата на цялостното оформление на вътрешното пространство на новата административна сграда на ул.”Бенковски” №5, и налагаща се при преустройството и на други сгради на Банката в страната.
 

31 май 2013 г.

Банка ДСК обявена за най-добрата банка в България за 2012 г.

Фондация "Банки Инвестиции Пари" обяви Банка ДСК за най-добрата банка в България за 2012 г.
В своята  годишна класация фондацията използва методика,  разработена от  Българската агенция за кредитен рейтинг.
Оглавявайки  класацията, Банка ДСК се изкачва с три позиции в сравнение с миналата година, когато е била на четвърто място.

Годишната класация на фондация "Банки Инвестиции Пари" се основава на подробен и внимателен анализ на финансовите показатели на банките. Класирането е резултат от сборна оценка от 12 показателя, сред които възвращаемост и ликвидност на активите, съотношение между собствен капитал и средния размер на активите, динамика на привлечените депозити на годишна база, дял на депозитите на граждани в общите депозити и други.

Банка ДСК оглавява класацията и по показателя печалба, и заема трета позиция по
показателя най-добре управлявана банка в страната.

27 април 2013 г.

Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2012 г. според класацията "Капитал К100" на в. "Капитал"

Класацията "Капитал К100", която се изготвя за втора поредна година, обяви Банка ДСК за Най-добра банка в България за 2012 г., както и за победител в категорията „ефективност и рентабилност”.

За 2012 г. Банка ДСК постигна стойност на коефициента за ефективност „съотношение между разходи и приходи” от 35%,  което е най-доброто ниво не само за финансовата група ОТП, но и за българската банкова система.

Банка ДСК многократно и заслужено е отличавана като най-добрата банка в България от наши и международни издания. Наградата за ефективност не е първата в  богатата й колекцията от отличия.  На 4 декември миналата година Банката получи приза на в. „Банкер” за ефективен мениджмънт, а през юли 2011 г. спечели наградата „Ефективност 2010” в традиционния конкурс „Годишни банкови награди” на „Асоциация Банка на годината”.

При изготвяне на класацията "Капитал К100" е извършена оценка на всички кредитни институции на българския пазар, като банките, които са регистрирани като клонове на чужди финансови институции, участват в отделна класация.29 април 2013 г.

DSK MaxiCard на Банка ДСК отлина с награда

Международно жури и онлайн гласуване във Фейсбук, организирано от b2b Media, раздаде три награди за банкови кредитни карти. За най-динамичен картов продукт за 2012 г. журито обяви MaxiCard на анка ДСК - карта, която гарантира разсрочено плащане без лихва на закупените стоки.
12 декември 2012 г.

Реновираната сграда на ЦУ на Банка ДСК отличена с награда

На 12 декември тази година национален конкурс „Сграда на годината” направи преглед на тенденциите в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличи за единайсета поредна година най-добрите постижения.
На официалната церемония в Кемпински хотел Зографски, София, Банка ДСК бе удостоена със специална награда за сградата на Централното си  управление за реставрация и адаптация на архитектурен паметник на културата за съвременни функции в категория „Корпоративни и административни сгради”.

От името на инвеститора Банка ДСК наградата получи главният изпълнителен директор на Банката Виолина Маринова, а от името на изпълнителя наградата прие ръководителят на  унгарския проектантски екип  арх.  Крищоф Гьобьойьош.
 „Сградата на ул. «Московска» №19 е  истинско архитектурно бижу, и да полагаш грижи за нейното запазване и поддържане в отличен вид e не само задължение на стопанин, но и отговорност към облагородяване на градската среда”, заяви г-жа Маринова. Банка ДСК инвестира и в други паметници на културата - сградата на финансов център Русе, намираща се на ул. «Александровска» № 4,  е също архитектурен шедьовър. Инвестицията ни в консервацията  и реставрацията на една от най-красивите сгради не само в София, но и в цяла България, има и несъмнено социално значение. Тя е израз на политиката на корпоративна социална отговорност, която Банката провежда от година, а в случая и на ангажираността ни към  опазването на паметниците на материалната култура в страната.
 

4 декември 2012 г.


На 4 декември, в навечерието на банкерския празник, вестник Банкер раздаде традиционните си  годишни награди за най-успешните банкери у нас.
Призът за ефективен мениджмънт отиде при Виолина Маринова - главен изпълнителен директор на Банка ДСК.
"Пазарът е доста труден и много конкурентен, всички мои колеги се стремят да привлекат клиенти", подчерта Виолина Маринова, приемайки наградата.
 

16 октомври 2012 г.

На официална церемония на 11 октомври в хотел Метрополитън София , Доротея Николова, изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК, получи специален плакет лично от министъра на външните работи Николай Младенов. Поводът беше класацията на най-големите компании в Югоизточна Европа, която се прави за пета поредна година от агенцията SeeNews в три категории - предприятия, застрахователи и банки.

Банка ДСК заема 15 позиция в Топ 100 на банките на Югоизточна Европа с общи активи в размер на 4 376 млн. евро и нетна печалба за 2011 г. - 43,6 млн. евро.
 
През тази година броят на разглежданите банки от региона, включително клонове и представителни офиси на чуждестранни банки, надхвърля 240.

Класацията, основана на общия размер на активите на финансовите институции от неконсолидираните им отчети към 31 декември 2011 г, нарежда на първо място Румъния , която оглавява подреждането с най-много банки в класацията – 21, следвана от България с 18 и Словения със 17.

Министър Младенов изказа своята благодарност към  финансовите институции  за стабилността на банковата система в България и ги насърчи да продължават процеса на кредитиране в страната.
1 декември 2011 г.

Банка ДСК заслужи наградата „Каузи 2011 г.” за подкрепата си на
SOS Детски селища България

Банка ДСК заслужи наградата „Каузи 2011 г.” в четвъртото „издание” на конкурса за успешни бизнес практики, организиран от сдружението “Общество за лоялност” и счетоводно-консултантската  фирма „Брейн Сторм Консулт”.

Отличието се присъжда на Банка ДСК за подкрепата, която тя оказва на SOS Детски селища България. От началото на 2011 г.  банката – лидер по доверие сред потребителите на банкови и финансови услуги в страната и водеща марка у нас по разпознаваемост, стана  SOS златен корпоративен семеен спонсор. Тя пое траен ангажимент да се грижи за две семейства от SOS Детските селища България – по едно в селищата в Трявна и с. Дрен. В тези семейства се отглеждат общо 11 деца на различна възраст, лишени от подкрепата на своите родители.

Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получи наградата – номинационна грамота и художествено изработен гравиран плакет, от доц.д-р Григорий Вазов, президент на Висшето училище по застраховане и финанси. Изтъкнато бе, че подкрепата на Банка ДСК като SOS златен корпоративен семеен спонсор към осиновените семейства няма само финансов израз. Планират се и редица инициативи, чрез които Банката и нейни служители да станат съпричастни към нуждите на децата, да изградят с тях емоционална връзка. Отличието в категорията «Каузи 2011» е поредно признание за трайната ангажираност на Банка ДСК, която тази година отбелязва своята 60-годишнина, към принципите на корпоративната социална отговорност.

Самото сдружение «Общество за лоялност» бе създадено неотдавна от водещи български компании с основна цел да съдейства за по-пряката и взаимнополезна връзка между висшето образование и реал-ния бизнес в България. Тази година общо 36 компании на българския пазар бяха номинирани в петте категории за бизнес наградите на «Общество за лоялност» и «Брейн Сторм Консулт». Победителите бяха излъчени от специално жури по предварително обявени критерии.

7 ноември 2011 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева бе отличена с престижната унгарска награда «Андраш Фай».  Тя й бе присъдена като признание за нейната успешна  работа и резултати при  внедряването и утвърждаването на проекта «Частно банкиране» на Банка ДСК.

Призът на г-жа Митева  й бе връчен лично от д-р Шандор Чани, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на унгарската Банка ОТП,  по време на търже-ственото честване в Будапеща на Световния ден на спестовността. В церемонията в Будапе-ша участва и г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Носител на отличието «Андраш Фай» през последните няколко години са били г-жа Виолина Маринова, изпълнителните директори на Банката Доротея Николова и Мирослав Вичев,  както и главният регионален мениджър на РЦ Плевен Детелина Николова.

Наградата в памет на Андраш Фай – бащата на спестовното движение в Унгария , е учредена през 1984 г. от Банка ОТП.  Изтъкнат реформатор от XIX век, Андраш Фай е създал през 1840 г. историческия предшественик на Банка ОТП –  Първа Пещенска национална спестовна каса.


7 юли 2011 г.

Банка ДСК е най-ефективната банка за 2010  г.

Банка ДСК спечели наградата „Ефективност 2010” в традиционния конкурс „Годишни банкови награди”.

Неговото вече 14-о издание се организира от „Асоциация Банка на годината”, а  наградите бяха огласени и връчени на тържествена церемония на 6 юли т.г. вечерта в столичния „Шератон хотел Балкан”. В зала „Роял” се бяха събрали стотици представители на българския финансов, бизнес и политически свят.

Приемайки красивата бронзова статуетка и специален диплом, председателят на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова изтъкна: «Да поддържаш най-голямата клонова мрежа в страната, да имаш най-големия брой служители и въпреки това да постигнеш най-висока ефективност, това никак не не лесно. Това е наистина много, особено в условията на криза. Наградата е заслужено признание за една разумна банкова политика и най-вече за всекидневните усилия на всички служители на Банка ДСК в цялата страна.»30 юни 2011 г.

Банка ДСК е „Най-зелена компания за 2010 г.”

Банка ДСК спечели наградата за „Най-зелена компания за 2010 г.” в сферата на финансовите услуги в първия национален конкурс, организиран от b2b Media, която издава и добилото вече популярност списание b2b magazine.
Близо 300 фирми от 10 сектора на българската икономика участваха в този конкурс, поставил в центъра на вниманието опазването на околната среда. Експертното международно жури отличи именно Банка ДСК заради нейните устойчиви екологични инициативи, скрепени с многогодишни договори със специализирани фирми за рециклиране на хартия, офис оборудване, автомобилни гуми и др., заради строителството или преустройството на помещения на Банката по новата корпоративна визия в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и Закона за екологията. Силно впечатление на журито е направила „Зелената концепция” като основна идея при цялостното оформление на вътрешното пространство на новата административна сграда на ул.”Бенковски” №5, и налагаща се при преустройството и на други сгради на Банката в страната.
 Председателят на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова, първа от наградените, получи специалната статуетка и почетен диплом лично от бившия еврокомисар Меглена Кунева, сега кандидат за президент на Република България. „Опазването на околната среда – изтъкна в краткото си слово г-жа Виолина Маринова – е не само инвестиция в бъдещето и важен елемент от корпоративната социална отговорност на нашата Банка. Тази инвестиция се рентира и в настоящето. Така например, с модерната климатична инсталация и енергоспестяващи осветителни тела в новата ни сграда на „Бенковски” разходите за енергия на квадратен метър са спаднали с 52% в сравнение с тези в старата сграда. Чувствително намалели са и разходите за вода”.


5 април 2011 г.

Банка ДСК с поредната награда „Най-добра банка за 2010 г."

На 4 април 2011 г. на гала-вечеря в хотел „Шератон" бяха връчени годишните награди на "Банки Инвестиции Пари". Отличени бяха най-успешните компании от банковия и небанковия финансов сектор за 2010 г. За определяне на наградите за „Финансова институция на годината" членовете на журито -  доказани авторитети във финансовия сектор -  бяха разработили обективни критерии на база на финансовите резултати на компаниите.

След признанието на престижните британски издания Finance Central Europe  и The Banker, получено миналата година, лидерът в кредитирането на граждани Банка ДСК получи  и приза „Най-добра банка за 2010 г".

Като банката с най-добри показатели за възвръщаемост на собствения капитал и активите и най-голяма нетна печалба, Банка ДСК спечели и наградата в категорията „Най-печеливша банка за 2010 г.".

Призът в категория „Комбинирани финансови продукти" бе връчен на Групама Застраховане и Банка ДСК.

29 март 2011 г.

Банка ДСК – „Най-добрата банка в България 2011” в класацията на авторитетното британско списание „Глоубъл файненс”

Банка ДСК бе обявена за „Най-добрата банка в България 2011” в традиционния конкурс за най-добрите банки в страните с възникващи пазари в Централна и Източна Европа .
Вече 18-а година поред лондонското издание прави задълбочено проучване и определя най-добрите банки в развиващите се пазари на Азия, Близкия изток и Африка, Латинска Америка, Централна и Източна Европа.

Изследването за Централна и Източна Европа  обхваща банките в 22 държави и включва банкови анализатори, висши корпоративни мениджъри и банкови консултанти. При силната конкуренция основните критерии за определяне на най-добрите включват: ръст на активите, доходност, стратегически взаимоотношения, обслужване на клиентите, конкурентно ценообразуване и иновативни продукти.

 „Банките и техните клиенти продължават да функционират в  среда изпълнен с необичайни предизвикателства – изтъква по повод на отличията издателят на Глоубъл файненс Джоузеф Гайарапуто . – Повече от всякога клиентите изискват върхова компетентност от своите банкови партньори. Тези (б.а.-наградените) са банките, които предоставят най-добре тази компетентност”.

Всичко това прави признанието за Банка ДСК още по-заслужено и по-високо. Най-добра банка в Унгария пък за 2011 г. в класацията на Global Finance е нашият едноличен собственик – Банка ОТП.  Банка „номер едно” в целия регион Централна и Източна Европа е „Райфайзен банк интернешънъл”.

Всички резултати ще бъдат поместени в майския брой на авторитетното специализирано списание. Официалното връчване на престижните награди ще се състои на 26 септември (понеделник) 2011 г. в Националния прес клуб във Вашингтон.
ноември 2010 г.

Мирослав Вичев с награда на Банка ОТП

Мирослав Вичев, изпълнителен директор на Банка ДСК , бе удостоен с наградата „Андраш Фай”. Наградата е признание за отличната работа на Мирослав Вичев в непрекъснатото технологично обновяване на Банка ДСК, за изключителния му принос в изграждането на ИТ системите на дъщерните банки от банковата група ОТП, и за заслугата му в осъществяването на проекта „Нова административна сграда на Банка ДСК”.

Наградата бе връчена в изключително тържествена атмосфера от
д–р Шандор Чани, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор  на Банка ОТП, по повод Световния ден на спестовността, който беше отбелязан на 5 ноември в Будапеща г.

През 1984 Банка ОТП учредява награда с плакет в памет на Андраш Фай – бащата на спестовното движение в Унгария.  Изключителна фигура от ерата на реформите в Унгария през XIX в., Андраш Фай е създател на историческия предшественик на Банка ОТП – Първа Пещенска национална спестовна каса, която започва да функционира през 1840 г.


6 декември 2010 г.

The Banker обяви БАНКА ДСК ЗА „БАНКА НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ”

Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България” във високопрестижния конкурс „Награди 2010 за банка на годината”, организиран традиционно от британското списание The Banker .

Специализираното списание за банково дело и капиталови пазари The Banker  е част от Групата Файненшъл таймс и се ползва с огромен авторитет във финансовия и бизнес свят. Затова и неговите годишни награди имат особено висока стойност. Наградите на  The Banker продължават да бъдат най-високото признание за отличителни постижения в банковия сектор.

Наградите за 2010 г. се присъждат за последователно успешно представяне на банките в трудните кризисни времена. Те се основават на подробна и разнообразна информация, включваща информация за растежа,  конкретни данни за цялостното представяне на банката, водещи инициативи, предприети през последните 12 месеца в областите на технологичното обновяване, сливанията и/или въвеждането на пазара на нови продукти.

Като един от победителите в конкурса Банка ДСК получава статуетка на Брендън Брекън – основател през 1926 г. на списание The Banker  и председател на борда на „Файненшъл таймс” от 1945 до 1958 г., грамота, подписана от издателя и главния редактор на списанието и правото да изпол-зва специално изработено лого „Банка на годината” във всички свои рекламни и маркетингови материали.

Призът „Банка на годината в България” за Банка ДСК бе огласен на тържествена церемония в лондонския хотел „Интерконтинентъл” на 2 декември т. г. 
25 септември 2009 г.

Банка ДСК с две награди от конкурса на в.”Пари” за социално отговорна компания на годината

Банка ДСК получи два приза в конкурса на в. „Пари” за социално отговорна компания на годината. В. „Пари” за втора поредна година отличава представители на българския бизнес за интегрирането на етични норми в бизнес процесите, и добрите практики и постиженията им в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО).

В оспорваната надпревара участваха общо 39 компании, като  журито от специалисти по КСО присъди награди в 5 категории, за всяка от които имаше по 4 номинации.

Банка ДСК спечели най-високото отличие  в категорията „Благотворителност”, която е сърцевината и изходната точка на формиране на практиките на социална отговорност на корпорациите. Приемайки приза, председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Банката Виолина Маринова изтъкна, че Банка ДСК е първата банка в България, която публикува годишен отчет за корпоративна социална отговорност за предходната година,  и е одобрила стратегия за нейното развитие в рамките на общата стратегия на Група ОТП .
На тържествената церемония в столичния „Гранд хотел София” Банка ДСК бе отличена и с още една награда  - за иновативен подход към корпоративната социална отговорност -учредена и връчена от миналогодишния победител в конкурса на в. „Пари” – мобилния оператор М-Тел.  Основание за тази награда е фактът,  че Банка ДСК е превърнала повишаването на финансовата култура на своите служители и клиенти в територия на отличителност.
10 ноември 2008 г.

Регионалният мениджър на Банка ДСК Детелина Николова бе отличена с престижната унгарска награда «Андраш Фай».  Тя й бе присъдена като признание за нейната успешна  работа и изключителни резултати в много обширен район на Северозападна и Северна България, включващ финансови центрове Плевен, Видин, Враца, Ловеч, Монтана.

Призът на г-жа Николова й бе връчен лично от д-р Шандор Чани, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на унгарската Банка ОТП,  по време на тържественото честване в Будапеща на Световния ден на спестовността. В церемонията в Будапеша участва и Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.
22 ноември 2007 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова бе отличена с престижната унгарска награда  „Андраш Фай”. Този приз й бе присъден за нейния принос в успешното функциониране на Група ДСК,  за  изготвянето на финансови анализи и отчети от най-високо качество.

Наградата на г-жа Николова бе връчена  лично от д-р Шандор Чани, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на унгарската Банка ОТП – едноличен собственик на Банка ДСК, по време на честването в Будапеща на Световния ден на спестовността.
 
Банкирай удобно с мобилното банкиране
  • Управлявайте вашите средства
  • Нареждайте преводи
  • Плащайте битови сметки
DSK Smart

Finance

 

Мобилно банкиране

Банкирай удобно с мобилното банкиране
  • Управлявайте вашите средства
  • Нареждайте преводи
  • Плащайте битови сметки
DSK Smart

Finance

Време след което ще бъде показан мобилният банер (в секунди):

5